Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V části Nové Kocbeře havarovaly na silnici I/37 dvě dodávky. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Hajnic. Komunikace byla kvůli provádění záchranných a likvidačních prací na nezbytně nutnou dobu uzavřena.

Hasiči provedli na havarovaných vozech protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Po došetření se podařilo částečně komunikaci zprůjezdnit a po odklizení a vyčištění místa zásahu už plynulému provozu nic nebránilo.

Tři jednotky hasičů vyjely k nahlášenému požáru kuchyně v bytě v ulici Horní promenáda v Trutnově. Požár dostali hasiči pod kontrolu během pár minut, kdy na jeho likvidaci nasadili vysokotlaký proud vody. Jedna osoba byla při události zraněna, postarali se o ni záchranáři.

Podle odhadu způsobil požár v kuchyni škodu asi za 30 tisíc korun. Díky zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 350 tisíc korun. Příčinou požáru bylo nedbalostní jednání.

V části Sobotka – Staňkova Lhota zasahovali profesionální jičínští hasiči a dobrovolná jednotka ze Sobotky u dopravní nehody. Na komunikaci I/16 došlo k havárii dvou osobních vozidel se zraněním jedné osoby.

Hasiči provedli na havarovaných autech protipožární opatření a další opatření, aby zamezili případnému úniku kapalin. Po došetření nehody jednotky komunikaci uklidily a odstranily vozidla tak, aby neblokovala komunikaci.

V královéhradec­ké části Březhrad v Březhradské ulici začala hořet motorová část autobusu MHD. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice. Požár se podařilo řidiči autobusu uhasit pomocí hasicího přístroje, jednotka poté vozidlo zkontrolovala.

Požár způsobil škodu na voze ve výši asi 2 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že došlo k poškození pouze tepelné izolace, autobus byl schopen další jízdy sám bez odtahu.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky zasahovali u dopravní nehody dodávky. Ta havarovala v Bílém Újezdu ve směru jízdy na Chábory. Dodávka zůstala po nehodě nebezpečně nakloněná nad příkopem a hrozilo její převrácení.

Věc byla o to komplikovanější, že se jednalo o vůz určený k převozu zvířat a v tu chvíli se v něm skutečně nacházelo několik živých tvorů. Hasiči celou dobu místo události nasvěcovali a poté vyprostili dodávku z příkopu pomocí jeřábu. Nehoda se obešla bez zranění.