Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V části Litohrady mezi Rychnovem nad Kněžnou a Solnicí havarovala na komunikaci I/14 dvě osobní vozidla a jeden nákladní automobil. Nehoda si vyžádala čtyři zraněné osoby, které si převzali do péče záchranáři.

Na místo vyrazila profesionální jednotka z Rychnova nad Kněžnou. Komunikace byla v době zásahu a vyšetřování neprůjezdná. Hasiči provedli na havarovaných vozech protipožární opatření a po naložení vozidel na odtah zajistili úklid vozovky.

Trutnovští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka z Pece pod Sněžkou vyjeli k úniku plynu z narušené přípojky, k jejímuž poškození došlo při stavebních pracích. Protože se jednalo o únik většího množství plynu, hasiči místo události zabezpečili tak, aby se kolem nemohla pohybovat veřejnost.

Jednotka také evakuovala jednu osobu z blízkého domu. Po dohodě s pracovníky plynárenské služby hasiči výkop zasypali a plynaři uzavřeli ucházející plyn. Poté se mohla evakuovaná osoba vrátit zpět do domu.

V části Nepolisy – Zadražany se vysypalo na komunikaci z návěsu nákladního automobilu větší množství hnoje. Vozovka se stala rázem pro projíždějící vozy velmi nebezpečnou, protože povrch byl kluzký a hrozilo riziko vzniku dopravní nehody.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Silnice byla znečištěna na úseku asi 400 metrů. Na žádost velitele zásahu byli k události povoláni také silničáři s úklidovou technikou a společně komunikaci uklidili.

V ulici Bohuslava Martinů v Hradci Králové zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice u dopravní nehody osobního vozidla a dvou nákladních automobilů. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby. Jeden z nákladních vozů se při nehodě převrátil na bok, hasiči však nikoho z posádky vyprošťovat nemuseli.

Místo události zajistili a po zadokumentování otočila jednotka automobil zpět na kola. Na závěr se hasiči postarali o úklid vozovky.