Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na komunikaci I/35 na úrovni obce Holovousy havarovala večer tři osobní vozidla a jeden nákladní automobil. Na místo vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Hořic a mířila sem také profesionální jednotka z Jičína. Dva vozy skončily po nehodě mimo komunikaci.

Hasiči všechny havarované automobily zabezpečili proti vzniku požáru a do příjezdu policistů usměrňovali provoz. Po zadokumentování místa nehody policií odstranili hasiči překážející auta mimo komunikaci, aby mohl být obnoven provoz. Nakonec zajistily jednotky úklid komunikace. Nehoda si vyžádala jedno zranění.

Profesionálním hasičům z Náchoda byl před druhou hodinou ranní vyhlášen poplach z důvodu nahlášeného požáru chaty ve Velkém Poříčí. Požár se šířil z venku od elektrického rozvaděče. Jednotce se jej podařilo podchytit v začátku.

Příčina požáru je předmětem vyšetřování, škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši 290 tisíc korun.

V části Pavlišov havaroval osobní automobil a skončil převrácený na střeše. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Náchoda. Osoba z vozu se po příjezdu jednotky nacházela mimo havarovaný automobil a do péče si ji převzali záchranáři.

Hasiči provedli na místě protipožární opatření. Průzkumem dále zjistili, že automobil narazil do sloupu elektrického vedení, který byl nárazem poškozen a nakloněn. Jednotka jej provizorně zajistila vlastními prostředky a o této skutečnosti byli informováni energetici. Jednotka nakonec pomohla s naložením havarovaného vozu na odtahovou službu