Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V Koutníkově ulici v Hradci Králové havaroval nákladní automobil. Nehoda se obešla bez zranění, ale došlo k úniku pohonných hmot. Nákladní vůz totiž najel na ostrůvek a došlo k proražení nádrže. Na místě zasahovali profesionální hasiči z obou hradeckých stanic.

Hasiči museli přečerpat veškerou naftu z nádrží kamionu, proto byl na místo události povolán také ropný kontejner, který se za tímto účelem používá. Uniklé pohonné hmoty zůstaly na komunikaci, k ohrožení životního prostředí nedošlo. Hasiči vše zasypali sorpčním materiálem.

V Předměřicích nad Labem došlo v ulici Na Vyšehradě k dopravní nehodě osobního automobilu a dodávky. Při nehodě došlo ke zranění celkem pěti osob. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská.

Místo události jednotka zajistila a asistovala záchranářům při ošetřování zraněných. Ti byli všichni transportováni sanitními vozy do nemocnice. Po došetření nehody hasiči vozovku uklidili.

Následky dopravní nehody dvou osobních vozidel odstraňovali profesionální hasiči z Nové Paky u Staré Paky. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, kterou si převzali do své péče záchranáři. Jeden z havarovaných automobilů vyjel po nehodě mimo komunikaci a zůstal v lesním porostu.

Hasiči provedli na havarovaných vozech protipožární opatření a odpojili akumulátory. Jednotka pomohla také s naložením vozidel na odtahovou službu a zajistila úklid vozovky.