Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Šest jednotek požární ochrany zasahovalo u požáru části přístřešku chalupy v části Jičíněves-Bartoušov. Průzkumem místa hasiči zjistili, že se požár rozšířil z kompostu až na dřevěné obložení. Příčinou požáru byla nedbalost, kdy došlo k vysypání uhlíků z grilu na kompost.

Požár způsobil škodu 10 tisíc korun, uchráněny byly hodnoty ve výši 300 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dále jednotky SDH z Jičíněvsi, Libáně, Kopidlna, Starého Místa a Slatin.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou likvidovali požár kombajnu u obce Káranice. Požár měli hasiči brzy pod kontrolou, dohasili ohniska a kombajn ochlazovali. Stroj byl po uhašení schopen z místa události odjet, na cestě ho kontrolovali chlumečtí hasiči.

Při události byla zraněna jedna osoba, do péče si ji převzali záchranáři. Požár způsobil škodu asi 10 tisíc korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty na zemědělském stroji ve výši 5 milionů korun.

V části Smidary – Loučná Hora došlo k požáru travního a nízkého porostu u lesa. K hašení použily jednotky tři C proudy a vysokotlaký proud vody. Požár se obešel beze škody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolné jednotky z Nového Bydžova, Skřivany a Smidar.

Na stejné místo mířili profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka ze Smidar také v neděli. Rozhořelo se zde jedno ohnisko. Hasiči místo prolili vodou a zkontrolovali termokamerou. Další dohled nad místem držela místní jednotka.