Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V části Smidary – Loučná Hora došlo k požáru travního a nízkého porostu u lesa. K hašení použily jednotky tři C proudy a vysokotlaký proud vody. Požár se obešel beze škody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolné jednotky z Nového Bydžova, Skřivany a Smidar.

Na stejné místo mířili profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka ze Smidar také v neděli. Rozhořelo se zde jedno ohnisko. Hasiči místo prolili vodou a zkontrolovali termokamerou. Další dohled nad místem držela místní jednotka.

Šest jednotek požární ochrany vyjelo do části Lično – Ostašovice, protože zde byl ohlášen požár travního porostu a obilí. Hasiči nasadili k likvidaci ohně několik C proudů a vysokotlakou vodu. Po ukončení zásahu předali hasiči místo požáru majiteli. Požár vznikl od pálení biologického odpadu na mezi. Škoda byla vyčíslena na 500 korun, podařilo se zachránit hodnoty ve výši 500 tisíc korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a jednotky SDH Solnice, Častolovice, Černíkovice, Kostelec nad Orlicí i podnikoví hasiči ze Škoda Auto v Kvasinách. Dobrovolná jednotka z Lipovky držela zálohu na stanici.