Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V ulici Za Nádražím v Kostelci nad Orlicí zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí u požáru pneumatiky v návěsu kamionu. Jednalo se o požár menšího rozsahu, jednotky prováděly ochlazování.

Návěs pak hasiči také zkontrolovali pomocí termokamery. Na místě musely jednotky použít i sorpční materiál, protože došlo k prohoření palivového filtru. Škoda byla odhadnuta na 105 tisíc korun, hasičům se podařilo uchránit hodnoty ve výši 2,2 milionu korun.

K dopravní nehodě, která byla původně hlášená se zaklíněním osob, vyjížděli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z obce Hajnice. Událost se stala v části Výšinka, kde se střetly dva osobní automobily.

Po příjezdu jednotek se nacházely osoby už mimo havarované vozy. Jednotky provedly opatření proti vzniku požáru a unikající náplně zasypaly sorpčním materiálem. Po došetření nehody pomohli hasiči s naložením aut na odtahovou službu. Silnice I/37 byla na cca 2 hodiny uzavřena.