Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K nahlášené dopravní nehodě se zraněním vyráželi profesionální hasiči z Nové Paky. Nehoda se stala na silnici I/16 mezi Úlibicemi a Kumburským Újezdem na úrovni Dřevěnice. Osobní automobil skončil mimo silnici v příkopu na kolech. Jedna osoba se po příjezdu hasičů na místo nacházela už mimo havarované vozidlo.

Záchranáři ji převezli do zdravotnického zařízení. Jednotka zajistila místo události a provedla protipožární opatření. Uklidila také polámané dřeviny, které se poškodily vlivem nehody. Po zadokumentování pomohli hasiči s naložením vozu na odtahovou službu. Místo události si převzali policisté.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou zasahovali u dopravní nehoda v části Lipovka. Došlo zde ke střetu dvou osobních vozidel a jednoho nákladního. Kamion skončil napříč silnicí a blokoval tak průjezd na komunikaci I/11. Jednotka provedla protipožární opatření a odpojila u automobilů akumulátory.

Záchranáři převezli tři osoby do zdravotnického zařízení. Asi po půl hodině se mohl odstranit kamion mimo komunikaci a ta tak byla kyvadlově průjezdná. Po naložení osobních vozidel na odtahovou službu zajistila jednotka finální úklid vozovky.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou vyjížděli k nahlášenému požáru osobního automobilu na dálnici D11 u obce Klamoš. U vozidla došlo k zahoření v motorovém prostoru, požár byl uhašen před příjezdem jednotek.

Hasiči místo události zajistili a dostavil se vyšetřovatel příčin požárů. Ten určil jako příčinu technickou závadu na vozidle s tím, že škoda je asi šest tisíc korun.