Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Devět jednotek hasičů vyjelo včera v podvečer k hlášenému požáru kravína v obci Dolní Lánov. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena jako požár střechy kravína, ve kterém bylo sto kusů dobytka.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, Trutnova a stanice Jilemnice z Libereckého kraje. Dále byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Dolního a Horního Lánova, Hostinného, Vrchlabí 3 – Podhůří, Černého Dolu – Čistá a Dolní Branné.

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě, která se stala včera odpoledne v Borské ulici v Náchodě. Na místo události vyjeli místní profesionální hasiči. Při střetu dvou osobních vozidel zn. Chevrolet a Škoda Octavia byla zraněna řidička prvního vozidla.

Hasiči zabezpečili oba automobily proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události pomohli s naložením nepojízdného vozidla Chevrolet na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí zasahovaly u dopravní nehody, která se stala v ulici Fügnerova v Kostelci nad Orlicí. Po střetu dvou osobních vozidel Škoda Felície a Toyota skončilo první z nich v plotě u rodinného domu. Druhý vůz narazil do sloupu veřejného osvětlení, který poškodil.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči odpojili u obou vozidel autobaterie a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Po zadokumentování události Policií ČR vyprostili škodovku i druhé vozidlo a obě pomohli naložit na odtah. Místo poškozeného sloupu a plotu ohraničili páskou. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Dobrušky a dobrovolných hasičů z Třebechovic pod Orebem vyjely k dopravní nehodě, která se stala mezi Klášterem nad Dědinou a obcí Ledce. Řidička osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice, kde narazila do stromu.

Hasiči poskytli předlékařskou pomoc zraněné řidičce a po příjezdu záchranářů ji předali do jejich péče. Osobní vůz zabezpečili proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, která se stala ve středu odpoledne v Bohuslavicích. U místní čističky odpadních vod havarovalo osobní vozidlo zn. Hyundai, které částečně skončilo mimo vozovku.

Jeho řidič vyvázl bez zranění. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, kteří zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zabezpečení automobilu pomohli s jeho vytažením z příkopu a naložením na odtah.

Profesionální hasiči z Hořic vyjeli k otevření dveří místnosti domu v ulici Husova v Hořicích. Hasiči za asistence strážníků nejprve museli rozlištováním a demontáží skleněné výplně otevřít vstupní dveře do kanceláře v domě a poté provedli nouzové otevření dveří místnosti, ve které zůstal uvězněný muž. Po ukončení zásahu hasiči provizorně zabezpečili vstupní dveře do kanceláře vložením skleněné výplně.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolných hasičů z Týniště nad Orlicí a Častolovic vyjely k úniku pohonných hmot na silnici v Česticích a také Častolovicích. Hasiči nejprve zasypali sorbentem naftu na vozovce od kruhového objezdu v Česticích ve směru na Lípu nad Orlicí v délce zhruba 20 metrů.

Poté provedli očištění vozovky od použitého sorbčního materiálu. Z místa první události hasiči přejeli do Častolovic, kde očistili vozovku od uniklé nafty v délce zhruba 100 metrů. Poté se jednotky vrátily zpět na své základny.