Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V sobotu 18. března 2017 vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky na pomoc s pátráním a transportem jedné zraněné osoby z nepřístupné lokality u Pecky. Hasiči zraněnou ženu uložili do vakuové matrace a transportovali ji na přístupné místo, odkud byla sanitou převezena do nemocnice.

Následně asistovali Policii ČR při pátrání po dalších osobách, které se mohli v místě pohybovat. Hasiči nakonec byli odvoláni a vrátili se zpět na svou základnu.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla v 18:00 hodin přivolána k odstranění pohonných hmot z komunikace v ulici Jana Černého v Hradci Králové. Nafta unikla z autobusu městské hromadné dopravy a znečistila vozovku v délce zhruba jednoho kilometru.

Hasiči zasypali látku větším množství sorbentu a na dočištění silnice byl povolán speciální vůz z dopravního podniku. Jednotka se poté vrátila zpět na základnu.

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli k dopravní nehodě, která se stala na silničním obchvatu u České Skalice. Při srážce dvou osobních vozidel byli zraněni tři lidé, které ošetřila a převezla záchranná služba do nemocnice.

Hasiči zajistili obě havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Po vyšetření události Policií ČR pomohli s naložením aut na odtah. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.