Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě došlo v neděli večer na hlavní silnici č. I/35 mezi Hradcem Králové a Hořicemi. U obce Lípa se střetla dvě osobní vozidla. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská a hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice.

Po srážce zůstala jedna osoba zaklíněná uvnitř vozidla. Hasiči ji vyprostili a předali do péče záchranné služby. Poté zajistili obě vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Trutnova, HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk a dobrovolných hasičů z Úpice vyjely v neděli 19. března 2017 k železniční nehodě, která se stala u Malých Svatoňovic. V místě došlo ke střetu osobního vlaku s osobou.

Přivolané posádky letecké a pozemní záchranné služby se snažily zraněného muže resuscitovat, ale bezúspěšně. Muž svým zraněním na místě podlehl. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn a cestujícím byla zajištěna náhradní autobusová doprava. Příčiny a okolnosti tragické události šetří Policie ČR a Drážní inspekce.

K dopravní nehodě dodávky s přívěsem došlo v sobotu na dálnici D11. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Nedaleko dálničního sjezdu na Olešnici došlo k nehodě dodávky převážející osobní vůz na přívěsu.

Z dosud nejasných příčin řidič narazil do středových vozidel. Převážený automobil poté spadl z přívěsu na vozovku. Nehoda se obešla bez zranění a úniku provozních kapalin. Hasiči zkontrolovali dodávku a zajistili ji proti požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře vyjela ve 14:09 hodin k dopravní nehodě dvou osobních vozidel u obce Stanovice. Ve vozidlech zn. Škoda Octavia a Škoda Rapid cestovali celkem tři lidé, z toho jedno dítě. První z vozidel skončilo po střetu v příkopu.

Hasiči se postarali o všechny účastníky nehody až do příjezdu záchranné služby. Ta všechny pasažéry zkontrolovala a převezla k preventivnímu vyšetření do nemocnice jednu dospělou osobu a dítě. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a poškozené vozidlo Škoda Rapid odstranili z komunikace. Příčiny nehody šetří Policie ČR.