Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hajnice zasahovali v neděli po 14. hodině u dopravní nehody, která se stala u obce Hajnice. Řidič osobního vozidla z dosud nezjištěných příčin vyjel ze silnice a narazil do stromu.

Při příjezdu hasičů na místo byla dvoučlenná posádka venku z vozidla. Přivolaná záchranná služba oba účastníky nehody ošetřila a převezla do nemocnice. Hasiči zajistili vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři jednotky hasičů zasahovaly v neděli 12. února 2017 brzy ráno při požáru v neobydleném domě v ulici Lípové náměstí v Trutnově. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 05:40 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Úpice a Trutnova – Horního Starého Města.

Průzkumem bylo zjištěno, že v jedné z místností neznámá osoba pálila odpad. Hasiči odvětrali prostor a zkontrolovali místo termokamerou kvůli skrytým ohniskům požáru. Následně se všechny jednotky vrátily zpět na základny.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská a dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou vyjely v sobotu v 17:57 hodin k hlášenému požáru u obce Dobřenice.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o kontrolované spalování klestí po prořezu, které nebylo předem nahlášeno na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje. Jednotky se postupně vrátily zpět na své základny.