Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Hořic byli přivoláni k nehodě, která se stala při kácení stromu v obci Jeřice. U místního hřbitova došlo při kácení stromu k ulomení větve, která spadla na jednačtyřiceti­letého muže. Při příjezdu hasičů byla zraněná osoba v péči záchranné služby.

Hasiči zajistili a označili místo na silnici, kam strom částečně zasahoval. Majitel si zajistil rozřezání kmene a jeho odstranění z komunikace. Poté se jednotka vrátila zpět na základnu.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla přivolána k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v Pilnáčkově ulici v Hradci Králové. Hasiči po příjezdu na místo poskytli předlékařskou pomoc jedné ze zraněných osob.

Záchranná služba nakonec převezla k ošetření do nemocnice dvě zraněné osoby. Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR odtáhli automobily mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Trutnovští profesionální hasiči vyjeli k dopravní nehodě, která se stala u Starého Rokytníku. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice, kde bočně narazil do stromu. Utrpěl zranění a byl převezen záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Po vyšetření a zadokumentování nehody Policií ČR očistili povrch vozovky od střepů a plastových částí.

Jednotka SDH Borohrádek vyjela spolu s profesionálními kolegy ze stanice Rychnov nad Kněžnou k dopravní nehodě jednoho osobního vozidla na silnici z Borohrádku ve směru na Choceň. Na místě hasiči vyprostili lehce zraněnou osobu z vozidla, které na zledovatělé vozovce sjelo do příkopu a narazilo bočně do stromu.

Řidič byl po ošetření předán ZZS KHK a odvezen do nemocnice. Dále hasiči zajistili vozidlo proti požáru a zlikvidovali unikající provozní kapaliny. Po celou dobu zásahu byla komunikace uzavřena.