Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a dobrovolných hasičů ze Žďárek byly vyslány na pomoc paraglidistovi, který spadl u obce Žďárky. Během cesty k zásahu bylo upřesněno, že se již nachází na území Polska.

Hasiči po příjezdu na místo poskytli předlékařskou pomoc zraněnému paraglidistovi a spolupracovali s polskými hasiči, Policií ČR a záchranáři. Po ošetření pacienta hasiči pomohli s jeho transportem do sanity.

Ke střetu dvou osobních vozidel došlo na křižovatce ulic Rašínova a Veverkova v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Při jejich příjezdu byla obě vozidla již odtlačena mimo křižovatku a jedno z nich bylo naložené na odtah.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči odklidili z křižovatky střepy a plastové části a zkontrolovali oba automobily, zda nedochází k úniku provozních kapalin.

Hasič – letecký záchranář z Hradce Králové byl povolán společně s posádkou vrtulníku Letecké záchranné služby Hradec Králové na pomoc ženě, která se zranila při slaňování ledopádu v Obřím Dole v Krkonoších.

Kvůli silnému větru byl spuštěn v podvěsu trojcípí sedák. Žena se zraněnou nohou byla upevněna do sedáku a přemístěna na přístupné místo, kde byla ošetřena a následně převezena do nemocnice.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a dobrovolných hasičů z Červeného Kostelce zasahovaly u dopravní nehody, která se stala v Zábrodí – Končiny. Při střetu osobního vozidla Peugeot 206 s dodávkou Ford byli zraněni dva lidé.

Oba zraněné ošetřila a převezla záchranná služba do nemocnice. Hasiči zabezpečili obě vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.