Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky profesionálních hasičů z Náchoda, dobrovolných hasičů z Náchoda a Vysokova byly přivolány k požáru v obci Vysokov. Při příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení.

Pracovníci bez předchozího nahlášení na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje pálili odpad po demolici odchovny prasat. Nedaleko místa požáru bylo zřízeno čerpací stanoviště, odkud se z místního hydrantu čerpala voda na uhašení. Požár byl lokalizován krátce po poledni a nezpůsobil žádnou škodu na majetku.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou byli přivoláni k otevření bytu v ulici Na Trávníku v Rychnově nad Kněžnou, jehož uživatelka neotvírala. Z přízemního bytu prosakovala do sklepních prostor voda.

Jeho uživatelka nakonec sama otevřela. Hasiči zkontrolovali byt a zjistili technickou závadu ve stoupačkách bytu. Správce domu zajistil kontrolu a opravu závady havarijní službou. Jednotka se poté vrátila zpět na základnu.

Profesionální hasiči z Jičína a Nové Paky zasahovali u dopravní nehody dvou vozidel u obce Úlibice. Na silnici u kruhového objezdu ve směru na Novou Paku se střetlo osobní vozidlo s dodávkou. Při nehodě byli zraněni čtyři lidé, z toho jedno dítě, kteří byli ošetřeni a převezeni záchrannou službou do nemocnice.

Zasahující hasiči provedli protipožární opatření a odpojili u havarovaných vozidel autobaterie. Po vyšetření nehody Policií ČR odtáhli automobily mimo hlavní komunikaci a očistili povrch vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.