Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky profesionálních hasičů z Nového Bydžova, Jičína a dobrovolných hasičů z Vysokého Veselí zasahovaly u požáru osobního vozidla v ulici Zahraničních hrdinů ve Vysokém Veselí. Požár v zadní části osobního automobilu zn. Seat Cordoba hasiči po chvíli zlikvidovali.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na tři tisíce korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na čidle palivové soustavy. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda nákladního vozidla na silnici mezi Třebihoští a Miletínem. Nákladní automobil skončil na střeše v lese. Při příjezdu profesionálních hasičů ze Dvora Králové nad Labem se u vozidla nikdo nenacházel.

Později se na místo dostavil řidič, který zajišťoval vyproštění vozidla. Hasiči vyndali akumulátory a zajistili drobný únik provozních kapalin. Následně předali místo události Policii ČR a vrátili se zpět na základnu.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli k požáru osobního vozidla v ulici Jana Černého v Hradci Králové. Při příjezdu hasičů na místo hořelo osobní vozidlo Audi a částečně byl poškozen vedle stojící automobil. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 02:34 hodin a zlikvidovali během dalších pěti minut.

Hmotná škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 45 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření, nelze vyloučit ani úmyslné zapálení. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Lhoty pod Libčany vyjely k požáru dřeva v kotelně rodinného domu v obci Syrovátka. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že uživatelka domu vysypala žhavý popel vedle kotle, od kterého došlo ke vznícení dřeva.

Požár uskladněného dřeva hasiči rychle zlikvidovali a celý silně zakouřený prostor odvětrali. Hmotná škoda na majetku nevznikla. Při požáru nebyl nikdo zraněn.