Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolných hasičů ze Žacléře byly přivolány k dopravní nehodě osobního vozidla u obce Bernartice. Řidička Renaultu Clio z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice do příkopu, kde se převrátila na střechu.

Hasiči poskytli ženě předlékařskou pomoc a kontrolovali její zdravotní stav. Havarovaný automobil převrátili zpět na kola a zajistili ho proti požáru. Následně očistili povrch vozovky od provozních kapalin, střepů a plastových částí. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Hořic a dobrovolných hasičů z Miletína byly přivolány k údajnému požáru osobního vozidla u obce Rohoznice. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o technickou závadu na osobním vozidle Peugeot.

Jeho řidič si ještě před příjezdem hasičů sám odpojil autobaterii. Hasiči zkontrolovali vozidlo a pomohli ho odtlačit na nedaleké parkoviště. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních vozidel na sjezdu na Rašínovu třídu v hradecké městské části Březhrad. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s rychlým zásahovým automobilem a cisternou.

Po srážce Volkswagenu Caddy a Volkswagenu Touareg došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zlikvidovali. Následně předali místo události Policii ČR a vrátili se zpět na základnu.

Obě jednotky hradeckých profesionálních hasičů z centrální stanice a stanice Pražská byly požádány o pomoc při pátrání po pohřešované osobě v Hradci Králové. Jednotky hasičů, včetně potápěčské skupiny HZS Královéhradeckého kraje, vyjely k jezu Hučák. Jejich úkolem bylo prohledání vodní plochy od Tyršova mostu k jezu.

Část jednotky přejela do Předměřic nad Labem, kde spustila člun na vodu. Následně hasiči začali s prohledáváním vodní plochy ze člunu a pomocí háku. Hasičští potápěči pátrali v dané oblasti pomocí sonaru. Po několika hodinách policisté ukončili neúspěšné pátrání a hasiči se vrátili zpět na své základny.