Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě, která se stala odpoledne u Lhoty pod Libčany. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních vozidel.

Řidič jednoho z nich byl zraněn a hasiči mu do příjezdu záchranářů poskytli nezbytnou pomoc. Následně byl zraněný řidič transportován do nemocnice. Hasiči provedli u obou vozidel protipožární opatření a odpojili autobaterie. Po zadokumentování události Policií ČR odtáhli auta mimo komunikaci. Okolnosti nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel došlo v Kladské ulici v hradecké městské části Slatina. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská, dále dobrovolní hasiči z Černilova. Při čelním střetu byly dvě osoby zraněny a převezeny záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Po vyšetření nehody Policií ČR odstranili havarovaná auta z komunikace a očistili vozovku od plastů a střepů. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Trutnovští profesionální hasiči byli přivoláni ke střetu čtyř vozidel v ulici Pražská v Trutnově. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o tři osobní automobily a jednu dodávku. Nehoda se obešla bez zranění, pouze z jednoho osobního vozu unikly provozní náplně.

U jednoho automobilu hasiči odpojili autobaterii a pomocí sorbentu zlikvidovali uniklé provozní kapaliny. Po vyšetření události Policií ČR hasiči provizorně opravili jedno z aut a další odtáhli z komunikace. Okolnosti dopravní nehody šetří Policie ČR.

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě na silnici č. I/35 z Hradce Králové na Hořice. U obce Lípa se srazilo osobní vozidlo s nákladním. Na místo události vyjeli ve 14:14 hodin profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Chlumu (Všestar).

Zraněná osoba z osobního vozidla byla ošetřena a následně převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili osobní vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Po zadokumentování události Policií ČR odtáhli automobil mimo komunikaci. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Ke střetu nákladního vozidla Volvo a dodávky Volkswagen Transporter došlo dopoledne u Trotiny na hlavním tahu z Hradce Králové na Jaroměř. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře. Po srážce skončil nákladní vůz s návěsem napříč a zablokoval hlavní komunikaci. Při nehodě byla jedna osoba zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře byla přivolána k úniku oxidu uhelnatého v rodinném domě ve Slovenské ulici v Jaroměři. Při příjezdu jednotky na místo byly dvě osoby v péči záchranářů. Hasiči provedeným měřením zjistili zvýšenou koncentraci nebezpečného plynu, který unikl z plynového kotle.

Uzavřeli přívod zemního plynu do kotle a celý objekt odvětrali. Záchranná služba nakonec převezla do nemocnice čtyři osoby. Příčiny a okolnosti včerejší události šetří Policie ČR.