Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská byla přivolána k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na kruhovém objezdu v Zelené ulici v Hradci Králové. Při příjezdu hasičů byli oba řidiči venku z aut.

Jeden z nich si stěžoval na bolest hrudníku a musel být převezen záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili oba vozy proti požáru a odpojili autobaterie. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, která se stala odpoledne na silnici z Bohuslavic směrem na Markoušovice. U obce Suchovršice došlo ke srážce dvou osobních vozidel Škoda Superb a Škoda Octavia. Na místo události vyjeli v 17:17 hodin profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice.

Po příjezdu první jednotky na místo určení bylo zjištěno, že se jedno auto nachází na střeše. Oba řidiči byli venku z vozidel a bez známek zranění. Hasiči zabezpečili obě auta proti požáru a následně otočili převrácený vůz zpět na kola. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře byla přivolána ke střetu osobního vozidla a cyklisty u kruhového objezdu nedaleko hypermarketu v Jaroměři. Při příjezdu hasičů byl zraněný cyklista v péči záchranářů.

Ti ho s lehčím zraněním převezli k dalšímu ošetření do nemocnice. Osobní vůz nebyl nijak poškozen a nedošlo k úniku provozních kapalin. Jednotka předala místo události policistům a vrátila se zpět na základnu.

K dopravní nehodě osobního vozidla došlo odpoledne na silnici u obce Dřevěnice. Řidič z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a skončil s automobilem na střeše v příkopu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky s jednou cisternou.

Řidič byl při příjezdu hasičů v péči záchranné služby, která jej transportovala do nemocnice. Po vyšetření nehody Policií ČR hasiči převrátili vůz zpět na kola a odpojili autobaterii. Následně bylo vozidlo naloženo na odtah. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Hořic byli přivoláni k dopravní nehodě tří osobních vozidel v ulici Klicperova v Hořicích. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že neznámé vozidlo poškodilo další dva zaparkované automobily Ford Mondeo a Škoda Octavia.

Hasiči zasypali sorbentem uniklý hydraulický olej a do příjezdu policistů řídili v místě kyvadlově dopravu. Po zadokumentování události Policií ČR očistili vozovku od střepů a plastových částí.

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská byla krátce po půlnoci přivolána k dopravní nehodě nákladního vozidla na hlavní silnici č. I/35 mezi Hradcem Králové a Hořicemi. U odbočky na obec Bříza, v místě zúžení vozovky, vyjel kamion mimo vozovku.

Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči zkontrolovali tahač, zda nedošlo k poškození nádrží a úniku pohonných hmot. Vyproštění kolosu zajistila specializovaná firma pomocí těžké techniky. Hasiči předali místo události Policii ČR a vrátili se zpět na základnu.

Bez zranění se obešla nehoda osobního vozidla, která se stala v Náchodě – Bělovsi. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Náchoda. Při jejich příjezdu byl řidič BMW venku z vozidla a bez známek zranění. Vůz narazil do sloupu semaforu.

Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a odpojili autobaterii. Po zajištění místa nehody a zadokumentování události Policií ČR hasiči odtáhli vůz na nedaleké parkoviště. Příčiny nehody šetří Policie ČR.