Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Náchoda společně s dobrovolnými hasiči z Nového Města nad Metují vyjeli k dopravní nehodě osobního automobilu. Došlo k ní na hlavním tahu z Náchoda do Nového Města. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a na místě spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou, která ošetřila zraněnou osobu.

Dále spolupracovali s Policií ČR a městskou policií z Nového Města nad Metují, po dobu šetření nehody byla silnice průjezdná kyvadlově.

V pondělí deset minut před devátou hodinou večer vyjížděli hasiči k požáru domu v obci Provodov-Šonov. Na místo byli vysláni dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují, Šonova-Provodova, České Skalice, Náchoda s nimi profesionálové z Náchoda.

Jednotkám se podařilo brzy dostat plameny pod kontrolu a díky tomu se požár nerozšířil na celý dům. Příčina je v šetření vyšetřovatelů HZS. Hasiči na místě spolupracovali s policií ČR.

V neděli 17 minut po sedmé hodině ranní vyjížděli dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují společně s profesionálními hasiči z Dobrušky ke sraženému chodci. K nehodě došlo za obcí Vrchoviny ve směru na Náchod.

Sražená osoba se již při příjezdu hasičů nacházela v péči zdravotníků záchranné služby. Hasiči pomohli s naložením zraněné osoby na nosítka. Na místě dále spolupracovali s Policií ČR a Městskou policií z Nového Města nad Metují.

K nehodě dodávky v Úpě, mezi Temným Dolem a Pecí, vyjeli hasiči ze tří jednotek. Na poškozené konstrukci zábradlí mostu bylo vozidlo, u něhož hrozilo zřícení do řeky. Řidič zraněn nebyl, došlo ale k úniku provozních kapalin.

Zatímco profesionální hasiči z Trutnova společně s dobrovolnou jednotkou Pece pod Sněžkou zůstali na místě nehody, dobrovolní hasiči z Horního Maršova se přesunuli vytvořit nornou stěnu na potoce.

Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují společně s profesionálními hasiči z Dobrušky vyjeli k dopravní nehodě osobního automobilu v obci Vrchoviny. Řidič automobilu zřejmě nezvládl řízení v zatáčce a skončil na prudkém svahu v protisměru.

Hasiči pomocí navijáku automobil bezpečně vyprostili. Na místě spolupracovali s městskou policií z Nového Města nad Metují a Policií ČR, událost se obešla bez zranění. Hasiči pomáhali s řízením dopravy, po dobu vyprošťování automobilu byla silnice průjezdná kyvadlově.

Profesionální hasiči z Trutnova byli přivoláni do bytu v ulici Maxima Gorkého v Trutnově, kde mělo dojít k úniku oxidu uhelnatého. Po příjezdu na místo hasiči provedli kontrolní měření, které prokázalo vyšší koncentraci nebezpečného plynu v bytě.

Dvě osoby, které se přiotrávily oxidem uhelnatým, byly záchrannou službou převezeny do nemocnice. Hasiči přirozeně odvětrali celý byt a vrátili se zpět na základnu. Příčiny a okolnosti této události šetří Policie ČR.