Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli k dopravní nehodě, která se stala v hradecké městské části Piletice. Při střetu dvou osobních vozidel bylo zraněno celkem sedm lidí. Hasiči se až do příjezdu záchranné služby postarali o všechny zraněné účastníky nehody.

Po příjezdu několika posádek záchranářů byli všichni zranění předáni do jejich péče a následně převezeni do nemocnice. Hasiči zabezpečili havarovaná auta proti požáru a odpojili autobaterie. Po vyšetření nehody Policií ČR odtáhli obě auta mimo vozovku.

K dopravní nehodě osobního vozidla došlo u obce Zdobín. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Hořic. Při příjezdu první jednotky na místo určení bylo osobní vozidlo Kia Sephia v příkopu.

Řidičku vytáhla ještě před příjezdem hasičů posádka kolem­jedoucího autobusu. Žena byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Vyproštění havarovaného automobilu z příkopu si zajistila sama majitelka. Příčiny nehody šetří Policie Č

Jedna osoba byla zraněna při nehodě osobního vozidla na Revoluční třídě v Novém Bydžově. Na místo události vyjeli místní profesionální hasiči. Ti po příjezdu na místo zjistili, že řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do zdi domu.

Muž byl ošetřen a následně převezen záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili havarovaný vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Po zadokumentování události Policií ČR odtáhli auto mimo vozovku. Příčiny nehody jsou v šetření Policie ČR.

K ohlášenému požáru bytu v ulici S. K. Neumanna v Hradci Králové vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové celkem se čtyřmi zásahovými vozidly. Požár ohlásila na operační středisko žena, která si všimla vycházejícího kouře z okna ve druhém patře bytového domu.

Hasičům se po příjezdu na místo podařilo dobouchat na uživatele bytu, který usnul a nechal na sporáku vařit jídlo. Událost se obešla bez zranění a škody na majetku. Hasiči odvětrali celý prostor bytu a vrátili se zpět na základnu.

Ke střetu osobního vozidla se zvěří došlo na silnici u Lhoty pod Libčany. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská, kteří zkontrolovali osobní vozidlo.

To bylo po střetu pojízdné a bez výrazného poškození. Řidič vyvázl bez zranění. Sražená srnka se na místě nenacházela a po srážce odběhla. Místo si převzala Policie ČR a jednotka hasičů se vrátila zpět na svou základnu.

Jednotka profesionálních hasičů z Nového Bydžova vyjela k úniku hydraulického oleje na vozovku ve Starém Bydžově. Provozní látka unikla z poškozeného zemědělského stroje na sběr řepy. Kvůli prasklé hadice uniklo zhruba 80 litrů oleje na vozovku a do příkopu.

Olej na komunikaci hasiči zasypali sorbentem. Na dočištění a úklid vozovky přivolali na místo pracovníky Správy a údržby silnice, stejně tak byl povolán pracovník odboru životního prostředí. Jednotka se následně vrátila na svou základnu.

Dvě osoby byly zraněny při střetu dvou osobních vozidel na dálničním sjezdu u obce Praskačka. K nehodě vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská. Obě zraněné osoby byly v době příjezdu hasičů v péči přivolané záchranné služby.

Hasiči zkontrolovali obě vozidla a provedli u nich protipožární opatření. Po zadokumentování události Policií ČR odtlačili oba automobily mimo vozovku. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Rychnovští profesionální hasiči byli povoláni k dopravní nehodě, která se stala v Rychnově nad Kněžnou – Lipovce. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních vozidel, která skončila mimo vozovku. Při nehodě byli zraněni tři lidé, kteří byli ošetřeni a převezeni záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Příčina nehody je v šetření Policie ČR.