Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská vyjela k dopravní nehodě, která se stala v obci Sedlice. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do sloupku s plynem. Náraz poškodil hlavní přívod plynu do rodinného domu.

Hasiči jej provizorně zajistili, aby nedocházelo k úniku a na místo povolali pracovníky plynáren. Nehoda se obešla bez zranění a z havarovaného vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Ke střetu osobního vozidla a cyklisty vyjeli profesionální hasiči z Hořic k obci Chomutice. Při příjezdu jednotky na místo byl zraněný cyklista v péči záchranné služby. Hasiči nasvítili místo nehody pro přistání vrtulníku Letecké záchranné služby Hradec Králové, která zraněného cyklistu přepravila do nemocnice.

Hasiči zkontrolovali, zda z osobního vozidla neunikají provozní kapaliny a zajistili ho proti požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dopravní nehoda čtyř osobních vozidel se stala na křižovatce ulic Prokopa Holého a Všehrdova v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, kteří po příjezdu na místo zjistili, že po střetu dvou osobních vozidel došlo k poškození dalších dvou zaparkovaných automobilů.

Řidič jednoho z vozidel byl již v péči záchranné služby, která ho převezla do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Po vyšetření a zadokumentování události Policií ČR hasiči odtlačili obě havarovaná auta na odstavné parkoviště. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K požáru novostavby rodinného domu vyjeli hasiči do hradecké městské části Nový Hradec Králové. V lokalitě mezi Park Golf Hradec Králové a statkem došlo k požáru v novostavbě domu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, kteří zjistili oheň v prostoru za krbem.

Hasiči rozebrali část obložení stěny a uhasili ohnisko požáru. Hmotná škoda byla odhadnuta na 28 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru stropu v roubence v Rokytnici v Orlických horách. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Rokytnice v Orlických horách a Pěčína. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že hoří zazděný trám nad průduchem.

Hasiči pomocí pilek museli část mezistropu rozřezat a odstranit, aby se dostali k ohnisku. Požár lokalizovali v 10:44 hodin a zlikvidovali v poledne. Hmotná škoda na majetku byla majitelem vyčíslena na 10 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.