Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí zasahovaly u dopravní nehody, která se stala v ulici Příkopy v Kostelci nad Orlicí. Při střetu osobních vozidel Škoda Octavia a Kia Sportage nebyl nikdo zraněn.

Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Do příjezdu strážníků Městské policie řídili provoz kyvadlově. Řidiči se dohodli a na místo nevolali Policii ČR. Po vyřešení nehody hasiči odtlačili obě vozidla mimo komunikaci.

Obě jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská byly povolány k požáru v domě s pečovatelskou službou v Jungmannově ulici v Hradci Králové, který hlásila elektrická požární signalizace.

Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu hasiči zjistili, že někdo úmyslně vystříkal do chodby domu jeden práškový a jeden vodní ruční hasicí přístroj. Jednalo se o planý poplach. Jednotky nezasahovaly a vrátily se zpět na své základny.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Dobrušky, dobrovolných hasičů z Deštné v Orlických horách a Olešnice v Orlických horách byly přivolány na pomoc muži do Deštného v Orlických horách. Ten se při přikládání do kotle nadýchal zplodin hoření. Hasiči mu nasadili kyslíkovou masku a vyčkali na příjezd záchranné služby.

Současně provedli kontrolu kotle a zjistili, že nedošlo k žádnému požáru ani poškození a opravdu se jednalo o nadýchání kouře při přikládání. Po příjezdu záchranářů byl uživatel domu převezen do nemocnice.

Hradečtí profesionální hasiči z centrální stanice zasahovali u dopravní nehody tří osobních vozidel v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, které hasiči poskytli předlékařskou pomoc. Následně pomohli záchranářům s jejím naložením do sanitního vozu.

Mezitím zajistili všechna vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR odstranili z vozovky střepy a plastové části.

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská byla přivolána k dopravní nehodě motocyklu u hradecké městské části Březhrad. Při příjezdu hasičů byl zraněný motorkář v péči záchranné služby. Hasiči pomohli záchranářům s ošetřením a naložením zraněného řidiče do sanity.

Následně zabezpečili stroj proti požáru a po zadokumentování události Policií ČR ho pomohli naložit na odtah. Při nehodě došlo k poškození svodidel, o kterém byli informováni pracovníci Správy a údržby silnic. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí. Osobní vůz Škoda Felície narazil do železného zábradlí v Lánovské ulici ve Vrchlabí. Při příjezdu hasičů na místo určení se ve vozidle ani jeho blízkosti nikdo nenacházel.

Hasiči provedli protipožární opatření a policejní hlídka mezitím zahájila pátrání po řidičce, kterou nakonec našli. Z havarovaného auta unikly pohonné hmoty, které hasiči zasypali sorbentem a po zadokumentování události odtáhli pomocí navijáku cisterny auto mimo vozovku.