Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla informována Policií ČR o ženě, která stojí v okně obytného domu na třídě SNP v Hradci Králové. Hasiči na místo vyjeli s rychlým zásahovým vozidlem, cisternou a automobilovým žebříkem .

Již cestou na místo události byl velitel zásahu informován Policií ČR, že se podařilo ženu přesvědčit a ta sama slezla. Jednotka se vrátila zpět na základnu.

Jednotka SDH Horní Maršov byla povolána k dopravní nehodě dvou osobních automobilů do Svobody nad Úpou. Na místě byla zjištěna srážka dvou osobních vozidel, dvě osoby byly již vyproštěny náhodně projíždějícím řidičem Dopravní zdravotní služby (DZS) Liptrans před příjezdem jednotky.

Jednotka provedla likvidaci uniklého oleje z obou vozidel a odpojení akumulátorů. Pro vyšetření nehody Policií ČR jednotka pomohla s osvětlením místa zásahu a odtažení obou havarovaných vozidel mimo vozovku.

Královédvorští hasiči byli přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi obcemi Stanovice a Kašov. Řidič osobního vozidla se z dosud nejasných příčin převrátil na střechu.

Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, kteří se do příjezdu záchranářů postarali o jednu zraněnou osobu. Ta byla následně převezena do nemocnice. Hasiči zabezpečili vůz proti požáru a po vyšetření události Policií ČR ho otočili zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Nové Paky zasahovala u dopravní nehody, která se stala na silnici u obce Radkyně směrem na Pecku. Při příjezdu hasičů se havarovaný osobní vůz nacházel převrácený na boku mimo silnici. Ještě před příjezdem hasičů místem nehody projížděli velitelé jednotky a okrsku SDH Nová Paka, kteří pomohli dvěma osobám z auta.

Dvoučlenná posádka vyvázla bez zranění. Následně ještě otočili vůz zpět na kola a provedli protipožární opatření. Po příjezdu profesionální jednotka hasičů provedla zabezpečení místa události a řídila dopravu. Vzhledem k tomu, že událost nešetřila Policie ČR hasiči předali místo uživatelce vozidla a vrátili se zpět na základnu.

Ke střetu osobního vozidla a traktoru došlo u železničního podjezdu u obce Vernéřovice. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Broumova. Při jejich příjezdu byla jedna zraněná osoba z osobního vozidla Ford Escort v péči záchranářů.

Hasiči zkontrolovali havarovaný vůz a zabezpečili ho proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR odstranili auto ze silnice a provedli úklid od střepů a plastových částí.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolných hasičů z Černilova vyjely k dopravní nehodě, která se stala u obce Libřice.

Při nehodě osobního vozidla, které skončilo v příkopu, byla jedna osoba zraněna. Ta byla na místě ošetřena a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili osobní auto proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.