Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U obce Holohlavy havaroval osobní vůz, který skončil na střeše mimo vozovku. Při nehodě byli zraněni dva lidé, včetně dítěte, kterým hasiči poskytli předlékařskou­ pomoc.

Po příjezdu záchranné služby byly obě zraněné osoby předány do péče záchranářů a převezeny do nemocnice. Hasiči převrátili automobil zpět na kola a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, Jaroměře a dobrovolní hasiči z Hajnice zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel na silnici u Choustníkova Hradiště. Při čelním střetu nebyl nikdo zraněn. Z poškozených vozidel unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem.

Hasiči také zamezili vzniku požáru a odpojili autobaterie. Po zadokumentování události Policií ČR pomohli s naložením vozidel na odtah. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Jednotka hradeckých profesionálních hasičů ze stanice Pražská vyjela k dopravní nehodě, která se stala u kruhového objezdu u bývalého ČKD v Koutníkově ulici v Hradci Králové. Při srážce dvou osobních vozidel nebyl nikdo zraněn, došlo pouze k úniku provozních kapalin a nepatrnému zahoření v motorovém prostoru jednoho z vozidel.

Počínající požár se podařilo zlikvidovat ještě před příjezdem hasičů. Ti zkontrolovali obě vozidla, provedli u nich protipožární opatření a zasypali provozní kapaliny sorbentem.

Jednotka profesionálních hasičů z Náchoda vyjela krátce po deváté hodině dopoledne k další dopravní nehodě, která se stala v Českoskalické ulici v Náchodě. Tam došlo k nehodě osobního vozidlo, které sjelo mimo vozovku. Při příjezdu hasičů již na místě zasahovali policisté a záchranáři, kteří měli v péči dva zraněné pasažéry z osobního auta. Hasiči zajistili vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Po dobu vyšetřování řídili v místě dopravu a po zadokumentování události pomohli s vyproštěním a naložením vozidla na odtah. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.