Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla požádána o mezikrajskou výpomoc u obce Opatovice nad Labem, kde došlo k nehodě nákladního vozidla převážející štěrk. Auto skončilo po nehodě na boku a štěrk se vysypal na silnici i mimo ni. Hradečtí hasiči pomohli kolegům z Pardubického kraje s odklizením štěrku a vrátili se zpět na svou základnu. Při nehodě byl zraněn řidič nákladního vozidla.

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína vyjela k požáru rozvaděče u bytového domu v Jungmannově ulici v Jičíně. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu hasiči zjistili, že došlo k úniku zplodin hoření z komínového tělesa do bytu, a to z důvodu neodborně provedené elektroinstalace. Hasiči odpojili přívod elektřiny a odvětrali prostor bytu. Uživatelka byla poučena a bylo jí zakázáno zapnutí elektřiny do doby opravy komínového tělesa. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

K ohlášenému úniku plynu vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem do ulice Na Výsluní ve Dvoře Králové nad Labem. Průzkumem bylo zjištěno, že došlo k poruše na potrubí pod chodníkem. Na místě se nacházeli pracovníci RWE, kteří prováděli měření koncentrace plynu v ovzduší.

Hasiči ohraničili místo úniku páskou a místo předali hlavnímu technikovi, který zajistil uzavření přívodu plynu a následnou opravu potrubí. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

K čelnímu střetu dvou osobních vozidel vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova. K nehodě došlo na silnici z Nového Bydžova směrem na Skochovice. Při nehodě byl zraněn řidič BMW, kterého převezla přivolaná záchranná služba na vyšetření do nemocnice.

Řidička druhého vozidla Ford Focus vyvázla bez zranění. Hasiči zajistili obě auta proti požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu vyšetřování řídili v místě dopravu. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Nové Paky, dále dobrovolní hasiči z Hostinného k obci Dolní Olešnice. Po příjezdu na místo byly dvě zraněné osoby v péči záchranné služby. Osobní vůz se nacházel na střeše uprostřed komunikace.

Hasiči zajistili auto proti požáru a kvůli policejnímu vyšetřování nasvítili místo události. Po zadokumentování nehody Policií ČR odtáhli auto mimo vozovku a následně ho pomohli naložit na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě, která se stala na 75. kilometru dálnice D11. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že osobní vozidlo narazilo do přívěsu, který byl zapojen za osobní automobil.

Hasiči zajistili havarované auto proti požáru a odpojili autobaterii. Následně zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a po vyšetření nehody Policií ČR odtáhli auto do odstavného pruhu. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.