Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě, která se stala na 75. kilometru dálnice D11. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že osobní vozidlo narazilo do přívěsu, který byl zapojen za osobní automobil.

Hasiči zajistili havarované auto proti požáru a odpojili autobaterii. Následně zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a po vyšetření nehody Policií ČR odtáhli auto do odstavného pruhu. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

Čtyři jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolných hasičů z Týniště nad Orlicí a hasičů HZS podniků Správy železniční dopravní cesty Nymburk a Česká Třebová vyjely na nádraží v Týništi nad Orlicí, kde došlo k vykolejení lokomotivy.

Událost se obešla bez zranění. Z lokomotivy neunikaly žádné provozní kapaliny. Královéhradečtí hasiči vyčkali na příjezd drážních hasičů, kteří si místo události převzali a zajistili nakolejení lokomotivy.

Jednotka SDH Borohrádek spolu s jednotkou HZS ze stanice Rychnov nad Kněžnou byla povolána na technickou pomoc do lesního úseku silnice I/36 z Borohrádku směrem na Čestice. Na místě byla provedeným průzkumem zjištěna technická závada na motoru osobního vozidla Škoda Fabia, z motoru vycházel dým a na silnici unikly provozní kapaliny.

Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po celou dobu zásahu řízena doprava kyvadlově. Hasiči odstranili vozidlo mimo komunikaci, majitel si odtah vozidla zajistil.