Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli k dopravní nehodě, která se stala u Nového Města nad Cidlinou. Při nehodě osobního vozidla byla jedna osoba zraněna. Tu hasiči ve spolupráci se záchranáři opatrně vyprostili z havarovaného vozidla.

Následně byl zraněný řidič převezen do nemocnice. Hasiči provedli u auta protipožární opatření a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjeli profesionální hasiči z Jičína do ulice Barákova v Jičíně – Novém Městě. Jednalo se o lehčí dopravní nehodu bez zranění, kde jednotka hasičů nemusela zasahovat. Hasiči ale zjistili na vozovce únik oleje z neznámého vozidla, který vlivem deště znečistil vozovku na ploše zhruba 250 metrů.

Látku na silnici zasypali sorbentem a na místo povolali pracovníka Technických služeb, který zajistil dočištění vozovky.

Profesionální hasiči z Hořic vyjeli k úklidu vozovky v obci Stračov – Klenice, kde unikly provozní kapaliny z porouchaného kamionu. Z vozidla uniklo zhruba sedm litrů motorového oleje, který znečistil vozovku v délce 100 metrů.

Hasiči zasypali látku sorbentem a ve spolupráci s policisty řídili provoz na rušné komunikaci. Na místo byli přivoláni pracovníci Správy a údržby silnic, kteří ohraničili a označili místo úniku. Po odtažení nepojízdného kamionu očistili vozovku od použitého sorbentu.

Profesionální hasiči z Nové Paky byli přivoláni k dopravní nehodě, která se stala mezi obcemi Štikov a Bělá u Pecky. V místě z dosud nejasných příčin havaroval řidič s osobním vozidlem Fiat Multipla, které skončilo na boku v příkopu.

Nehoda se obešla bez zranění a z havarovaného vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči odpojili u auta autobaterii a zajistili ho proti případnému úniku provozních náplní. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči pomohli s otočením auta zpět na kola a naložením na odtah. Následně očistili vozovku od střepů a plastových částí.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Jičína a dobrovolných hasičů ze Sobotky vyjely do Boleslavské ulice v Sobotce, kde došlo k pádu osoby do kolejiště. Hasiči poskytli zraněnému muži předlékařskou pomoc a následně ho předali do péče záchranářů.

Ti pokračovali v oživovacích pokusech, které byly neúspěšné a lékařka konstatovala smrt šestaosmdesáti­letého muže. Kvůli vyšetřování byl zastaven provoz na trati. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U obce Holohlavy havaroval osobní vůz, který skončil na střeše mimo vozovku. Při nehodě byli zraněni dva lidé, včetně dítěte, kterým hasiči poskytli předlékařskou­ pomoc.

Po příjezdu záchranné služby byly obě zraněné osoby předány do péče záchranářů a převezeny do nemocnice. Hasiči převrátili automobil zpět na kola a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, Jaroměře a dobrovolní hasiči z Hajnice zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel na silnici u Choustníkova Hradiště. Při čelním střetu nebyl nikdo zraněn. Z poškozených vozidel unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem.

Hasiči také zamezili vzniku požáru a odpojili autobaterie. Po zadokumentování události Policií ČR pomohli s naložením vozidel na odtah. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.