Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli profesionální hasiči z Trutnova do Mladých Buků. Řidič osobního auta Škoda Octavia zde narazil do lampy veřejného osvětlení a skončil mimo vozovku. Při příjezdu hasičů byl zraněný řidič v péči posádky převozní služby.

Následně byl předán do péče přivolané záchranné služby a odvezen na vyšetření do nemocnice. Hasiči zkontrolovali vozidlo a odpojili u něho autobaterii. Na místo byl povolán zaměstnanec obce, který zajistí opravu poškozené lampy. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí a Chocně vyjely k dopravní nehodě, která se stala mezi obcemi Borovnice a Rájec. Řidič osobního vozidla Seat Leon z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do stromu.

Při příjezdu první jednotky hasičů na místo byl zraněný řidič venku z auta. Hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc a nasadili krční límec. Po příjezdu záchranné služby byl řidič převezen k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou vyjela k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla na silnici č. I/14 mezi Rychnovem nad Kněžnou a Solnicí. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že u nákladního vozidla došlo k poškození zadního kola, které se uvolnilo a narazilo do protijedoucího osobního automobilu Peugeot 407.

Nikdo z posádky osobního vozu nebyl zraněn. Hasiči po dobu policejního vyšetřování pomáhali policistům s řízením dopravy a zasypali sorbentem uniklou brzdovou kapalinu. Po vyšetření a zadokumentování události Policií ČR odtlačili osobní vůz mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové, stanice Pražská a dobrovolných hasičů z hradecké městské části Plačice byly přivolány do velkoobchodu Makro v Hradci Králové, kde došlo elektrickou požární signalizací k hlášení o požáru.

Po příjezdu hasičů na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že došlo k zahoření nečistot v blízkosti svazku el. drátů na vysokozdvižném vozíku. Počínající požár se podařilo uhasit zaměstnancům obchodu ještě dříve, než dorazily jednotky požární ochrany. Hasiči provedli kontrolu a vrátili se zpět na své základny. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla přivolána k dopravní nehodě, která se stala na světelné křižovatce ulic Rašínova a Veverkova v Hradci Králové. Řidič osobního vozidla Hyundai Accent narazil do sloupu semaforu a svodidel u silnice. Jedna osoba byla při nehodě zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Provozní kapaliny, které po nárazu unikly z poškozeného auta, zasypali sorbentem. Na místo se dostavili pracovníci Technických služeb Hradec Králové, kteří zajistili poškozený semafor. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Broumova, Náchoda a dobrovolných hasičů z Police nad Metují vyjely k dopravní nehodě, která se stala na silnici druhé třídy mezi Českou Metují a Vápenkou. Řidička osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a narazila do stromu.

Při příjezdu první jednotky na místo byla zraněná žena venku z vozidla. Přivolaní záchranáři řidičku ošetřili a následně převezli do nemocnice. Hasiči provedli u auta protipožární opatření a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.