Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína byla přivolána k dopravní nehodě v ulici Husova v Jičíně. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u kruhového objezdu došlo ke střetu osobního vozidla a cyklistky. Hasiči asistovali záchranářům při ošetření čtyřiačtyřicetileté ženy na kole, která utrpěla zranění.

V osobním vozidle nebyl nikdo zraněn. Po ošetření pomohli s naložením ženy do sanity. Po vyšetření a zadokumentování nehody Policií ČR hasiči museli nadzvednout osobní vůz, aby mohli vyprostit kolo. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Náchodští profesionální hasiči byli přivoláni k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla na nám. Horníků ve Rtyni v Podkrkonoší. Hasiči se do příjezdu záchranné služby postarali o jednu zraněnou osobu, které poskytli předlékařskou pomoc. Po příjezdu záchranné služby byla zraněná osoba naložena a převezena do nemocnice.

Hasiči provedli zajištění osobního auta proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

Bez zranění se obešla další dopravní nehoda, ke které došlo u obce Černilov. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a místní dobrovolní hasiči. Při příjezdu první jednotky na místo byli všichni pasažéři mimo havarované vozidlo a nikdo nevykazoval známky zranění.

Hasiči u auta, které skončilo v příkopu, provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Jičína vyjely k požáru v bytě obytného domu v ulici Pod Koželuhy v Jičíně. V jednom z pokojů došlo z dosud nezjištěných příčin k požáru. Oheň se nestačil rozšířit a hasiči jej brzy zlikvidovali.

Uživatelka bytu, která trpěla zdravotními problémy, byla předána do péče záchranné služby a následně převezena do nemocnice. Hmotná škoda byly předběžně vyčíslena na pět tisíc korun.

K požáru multikáry v Chlumci nad Cidlinou vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Při jejich příjezdu byl požár v motorovém prostoru již uhašen řidičem pomocí kbelíku s vodou, který mu přinesli místní lidé.

Hasiči provedli kontrolu motoru a provedli další protipožární opatření. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na dva tisíce korun. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada. Při požáru nebyl nikdo zraněn.