Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Česká Třebová byli přivoláni k nehodě, která se stala v Týništi nad Orlicí. Na kolejích v ulici Olšina došlo ke střetu osoby z vlaku.

Hasiči po příjezdu na místo asistovali záchranářům s ošetřením zraněné osoby a pomohli s jejím transportem do sanity. Následně místo předali Policii ČR, která vyčkala na příjezd drážních hasičů.

Nedbalost při pálení hoblovaček z truhlárny měla za následek požár suché trávy a náletových dřevin v obci Rohoznice. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hořic a dobrovolní hasiči z Miletína a Hořic. Hasičům se podařilo včasným zásahem zabránit rozšíření ohně na nedaleký les a samotnou truhlárnu.

Požár dostali pod kontrolu v 15:48 hodin a uhasili v 17:27 hodin. Požár se obešel beze škody, uchráněné hodnoty činí 450 tisíc korun.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla přivolána k dopravní nehodě, která se stala na výpadovce z Hradce Králové směrem na Býšť. Řidička z dosud nejasných příčin havarovala se svou dodávkou Fiat Diablo, která skončila na boku.

Žena měla chov a v autě převážela několik potkanů. Hasiči zachránili čtyři zvířata a nezraněné je předali majitelce. U havarovaného auta provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.