Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V odpoledních hodinách zasahovaly všechny složky IZS u dopravní nehody, která se stala na komunikaci mezi obcemi Rasošky a Nový Ples na Náchodsku. Řidička osobního vozidla Renault jela směrem k obci Rasošky, kde se dosud z nezjištěných příčin měla střetnout s motocyklem Suzuki, jehož řidičem byl 35letý muž.

Bohužel muž i přes veškerou péči lékařů svým zraněním později podlehl. Řidičku si k dalšímu ošetření převzali na místě lékaři. Veškeré okolnosti dopravní nehody jsou v šetření náchodských policistů, kteří budou rovněž zjišťovat, jak k této dopravní nehodě došlo. U zemřelého muže je nařízena soudní pitva.

Neznámá osoba zapálila v lese u Nemojova na Trutnovsku hromadu dřeva a způsobila tak v 16:25 výjezd pěti jednotek hasičů. V době příjezdu prvních jednotek na místo již hořela asi třetina hromady dřeva o rozměrech 10×5 metrů. S ohledem na poměrně silný vítr muselo být dřevo rychle uhašeno. Jednotkám se podařilo požár dostat pod kontrolu v 16:40, zcela zlikvidován pak byl v 17:36.

Škoda na dřevní hmotě určené k dalšímu zpracování byla vyčíslena na 5 tis. Kč, uchráněné hodnoty na 15 tis. Kč. Na místě zasahovaly jednotky: HS Dvůr Králové nad Labem, JSDH Hostinné, JSDH Bílá Třemešná a JSDH Mostek. JSDH Rudník-Arnultovice byla z důvodu dostatečného množství SaP na místě odvolána cestou k zásahu.

Ve spolupráci se ZZS KHK vyjížděli hasiči z HS Broumov a JSDH Meziměstí k záchraně osoby na Ruprechtickém Špičáku. Na cestě na Špičák spadnul cyklista z kola a poranil si kotník. Vzhledem k tomu, že se jedná o místo v těžko přístupném terénu, vyjeli až k vrcholu hasiči na čtyřkolce a šestikolce.

Zraněnému cyklistovi poskytli první pomoc a pomocí nosítek připevněných na šestikolku jej transportovali na rozcestí k traumabodu NA014, kde byl předán do péče ZZS.