Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě dvou dodávek vyjížděli do Rudníku profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova a spolu s nimi i dobrovolná jednotka z Hostinného. Jedno z aut skončilo po nehodě převrácené na střechu ve vodě, nikdo nebyl naštěstí zraněn.

Jednotky zajistily místo zásahu a zkontrolovaly, zda z vozidel neunikají provozní kapaliny. Dodávku, které zůstala ve vodě, bylo nutné vyprostit pomocí jeřábu. Zpět na své základy se hasiči vraceli až kolem 13. hodiny.

Šťastný konec měla záchranná akce v případě psa, který se zaběhl do staré meliorační kanalizace v obci Vernéřovice. Pes nebyl nejprve slyšet ani vidět. Pomocí bagru, který byl na místě, byly vytvořeny sondy, u jedné z nich byl pak pes zahlédnut.

Kolem 20:30 hod. se podařilo zvíře z odvodňovacího potrubí zachránit, pes byl v pořádku předán majiteli. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova a JSDH Meziměstí. JSDH Broumov držela zálohu na zbrojnici.

Tři osobní vozidla havarovala na silnici č. 11 v katastru části Vamberk – Peklo. Všichni účastníci nehody byli při příjezdu hasičů na místo události mimo havarovaná auta. Jednotky zabezpečily vozy protipožárními opatřeními a zasypaly uniklé provozní kapaliny sorbentem.

Zdravotnická záchranná služba převezla do zdravotnického zařízení jednu osobu. V místě se muselo projíždět s opatrností, byla poškozená svodidla a na vozovce zůstaly nečistoty. Po došetření ze strany Policie ČR pomohli hasiči s naložením havarovaných aut na odtah a postarali se o úklid vozovky.

Mezi obcemi Střevač a Bystřice došlo ke srážce dvou osobních vozidel. K dopravní nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Libáň. Zdravotničtí záchranáři si převzali do péče celkem pět lidí. Hasiči zabezpečili vozidla a zajistili je proti vzniku požáru.

U jednoho z aut unikla brzdová kapalina, jednotky ji zasypaly sorpčním materiálem a zlikvidovaly. Obě auta byla naložena na odtah a komunikace byla zprůjezdněna.