Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Do budovy obchodního domu v Husově ulici v Jaroměři vyjížděli krátce po 19. hodině profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře, elektrická požární signalizace upozornila na požár na toaletách.

Při příjezdu jednotek na místo události byla již prodejna evakuovaná, prostor toalet byl skutečně zakouřený. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo k zahoření plastového držáku na toaletní potřeby. Jednotky prostory odvětraly a před 20. hodinou předávaly místo zásahu technickému pracovníkovi. Škoda byla odhadnuta asi na 10 tisíc korun, příčina se vyšetřuje.

U Dolní Kalné došlo k dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu, jedna osoba byla zraněna. Komunikace byla v místě události neprůjezdná, hasiči zabezpečili místo a zajistili havarovaná vozidla proti vzniku požáru.

Pacienta si převzala do své péče posádka zdravotnické záchranné služby. Po zadokumentování místa nehody policisty provedly jednotky odstranění automobilů mimo komunikaci a postaraly se o úklid vozovky. Ta byla silně namrzlá, kontaktována byla správa a údržba silnic. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a JSDH Hostinné.

Na silnici č. 321 mezi Častolovicemi a Solnicí u křižovatky s odbočkou na část Lokot havarovala postupně dvě osobní vozidla, vozovka byla v místě zledovatělá. Obě auta se nacházela mimo komunikaci, řidič jednoho pomoc hasičů nepotřeboval a již měl zajištěn odtah.

Druhé vozidlo jednotky zabezpečily proti požáru, jedna osoba byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Po celou dobu zásahu byl provoz v místě řízen kyvadlově. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Solnice, kteří následně předali místo zásahu policistům.

Na silnici č. 14 havaroval mezi Trutnovem a obcí Suchovršice osobní automobil, na místo byli vysláni profesionální trutnovští hasiči a JSDH Úpice. Automobil skončil po nehodě převrácený na střechu, jednu osobu z něj vyprostili před příjezdem jednotek kolemjedoucí.

Hasiči zabezpečili havarovaný automobil, odpojili u něj akumulátor a zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin. Řidič vozidla nebyl zraněn. Následně pomohly jednotky s nasvícením místa nehody pro potřeby policejního vyšetřování.

K oznámenému, blíže nespecifikovanému požáru v domě v Havlíčkově ulici ve Dvoře Králové nad Labem, vyrazily čtyři jednotky hasičů. Při jejich příjezdu byly prostory mírně zakouřené, plamenné hoření nebylo nikde viditelné.

Hasiči provedli průzkum celého domu a nakonec objevili, že došlo zřejmě k zahoření papírové krabice s odpadem ve sklepních prostorech. Při události nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali HZS Dvůr Králové nad Labem, JSDH Bílá Třemešná, Verdek a Žireč.