Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V katastru části Česká Skalice – Spyta havaroval na silnici vedoucí kolem Rozkoše osobní automobil, zůstal mimo komunikaci. Na místo události přijeli profesionální hasiči ze stanice Jaroměře, dvoučlenná posádka byla mimo nabourané vozidlo.

Obě osoby si převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Hasiči zabezpečili automobil, odpojili u něj akumulátor a zkontrolovali ho na únik provozních kapalin. Místo zásahu si poté převzali policisté, pro havarovaný vůz přijela odtahová služba.

K dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu, která se stala na silnici č. 33 v katastru obce Lochenice, vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Osobní vůz narazil zezadu do nákladního a skončil pod ním. Jednu osobu si převzala do péče zdravotnická záchranná služba.

Komunikace byla zpočátku neprůjezdná, následně byl provoz řízen kyvadlově. Hasiči zabezpečili místo události, zajistili osobní vůz, odpojili u něj akumulátor a poté byl naložen na odtah. Nákladní automobil byl ponechán mimo komunikaci. Jednotka se postarala o úklid vozovky a vrátila se zpět na stanici.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda byli zalarmováni kvůli ohlášenému požáru na balkóně panelového domu v ulici Běloveská. Podle oznamovatele měl jít z balkónu kouř. Naštěstí se v blízkosti místa nacházel jeden z dobrovolných náchodských hasičů, který pomocí hasicího přístroje provedl prvotní hasební zásah, jednotky už následně místo jen zkontrolovaly.

Zřejmě vlivem nedbalostního jednání došlo k zahoření přírodního odpadu na balkóně, který začal dýmit. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.