Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na silnici č. 300 v katastru části obce Horní Dehtov havaroval osobní automobil, který vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Na místo události spěchala profesionální jednotka ze stanice Dvůr Králové nad Labem, ve voze měl zůstat zaklíněný řidič.

Hasiči museli vyprostit zraněného z havarovaného auta pomocí hydraulického zařízení. Pro pacienta přiletěl vrtulník letecké záchranné služby. Jednotka dále zajistila automobil proti vzniku požáru a předala místo zásahu policistům.

V Peci pod Sněžkou havaroval osobní automobil, který skončil následně částečně v řece Úpě. Hasiči zkontrolovali havarovaný vůz, zda z něj neunikají provozní kapaliny a odpojili autobaterii. Jedna zraněná osoba skončila v péči záchranářů horské služby.

Hasiči se pokusili vozidlo z řeky vyprostit, nakonec si museli majitelé povolat specializovanou firmu. Kolem vozidla umístily jednotky pro jistotu sorpční hady, k úniku kapalin ale naštěstí nedocházelo. Místo zásahu bylo předáno majitelce vozidla.

Na křižovatce silnice č. 11 s odbočkou na část Krňovice u Třebechovic pod Orebem došlo ke střetu tří osobních automobilů. Havarované vozy tvořily překážku na komunikaci, silnice první třídy byla po dobu vyšetřování a provádění likvidačních prací uzavřena.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči pomohli s odstraněním automobilů mimo komunikaci a postarali se o odstranění následků nehody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Třebechovice pod Orebem.

Ve Vašátkově ulici v Solnici došlo ke srážce osobního automobilu se sanitním vozem. Hasiči zabezpečili místo zásahu a zajistili havarovaná vozidla. Převážený pacient byl přeložen do jiného sanitního vozidla. V místě nehody byla usměrňována doprava.

Následně se jednotky postaraly o úklid vozovky a pomohly s naložením automobilů na odtah. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou, Dobruška a JSDH Solnice.