Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na pomoc srnce, která měla uvíznout v Újezdském rybníku u části obce Sylvárův Újezd, vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hořice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že je srna na zamrzlém rybníku asi 20 metrů od břehu.

Jeden z hasičů se k ní dostal pomocí páteřní desky, uvázal srnku na lano a pomohl jí dopravit se ke břehu. Po vynesení na břeh prohlédl zvíře hospodář místního mysliveckého sdružení a nezraněná srnka byla vypuštěna na přilehlé pole. Poté se jednotka vrátila zpět na základnu.

V ulici Komenského v Kostelci nad Orlicí zasahovali hasiči u dopravní nehody osobního automobilu, který narazil do dalších stojících vozidel. Na místě došlo k úniku provozních kapalin, které jednotky zasypaly sorpčním materiálem a odstranily.

Řidiče si do péče převzala zdravotnická záchranná služba a hasiči se postarali o úklid vozovky. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí.

K ohlášenému požáru sazí v komíně dřevěné chalupy v obci Běchary vyjížděly tři jednotky hasičů. Průzkumem zjistily, že došlo k zahoření trámu v blízkosti komínového tělesa. Aby zlikvidovali ohnisko, museli rozebrat hasiči část zdi.

Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu krátce před 19:30 hod., na místě zůstala místní dobrovolná jednotka, která provedla závěrečnou kontrolu. U požáru zasahovali profesionální hasiči z Jičína, JSDH Kopidlno a Běchary.

Na silnici č. 301 mezi Českou Metují a Žďárem nad Metují pomohli hasiči s vyproštěním zapadlého nákladního automobilu, který havaroval do silničního příkopu. Při události nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili vozidlo a zkontrolovali jej na případný únik provozních kapalin.

Pomocí vyprošťovacího automobilu se jim podařilo nákladní vůz vytáhnout zpět na silnici, komunikace byla během vyprošťovacích prací uzavřena. Na místě zasahovaly profesionální jednotka z Broumova a Náchoda a JSDH Police nad Metují.