Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu, která se stala na silnici č. 33 v katastru obce Lochenice, vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Osobní vůz narazil zezadu do nákladního a skončil pod ním. Jednu osobu si převzala do péče zdravotnická záchranná služba.

Komunikace byla zpočátku neprůjezdná, následně byl provoz řízen kyvadlově. Hasiči zabezpečili místo události, zajistili osobní vůz, odpojili u něj akumulátor a poté byl naložen na odtah. Nákladní automobil byl ponechán mimo komunikaci. Jednotka se postarala o úklid vozovky a vrátila se zpět na stanici.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda byli zalarmováni kvůli ohlášenému požáru na balkóně panelového domu v ulici Běloveská. Podle oznamovatele měl jít z balkónu kouř. Naštěstí se v blízkosti místa nacházel jeden z dobrovolných náchodských hasičů, který pomocí hasicího přístroje provedl prvotní hasební zásah, jednotky už následně místo jen zkontrolovaly.

Zřejmě vlivem nedbalostního jednání došlo k zahoření přírodního odpadu na balkóně, který začal dýmit. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.