Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova zasahovali ve Strážném, kde se převrátil traktor se sekačkou do koryta říčky Malé Labe. Při události nebyl nikdo zraněn. Z vozidla došlo k úniku oleje, ten se dostal do vody. Hasiči nasadili na vodní hladinu sorpční hady, pomocí kterých se jim podařilo olej zachytit a zlikvidovat.

O události byli informováni zástupci orgánů ochrany životního prostředí. Jednotkám se následně podařilo traktor z potoka vyprostit, na místě byl vyprošťovací automobil z trutnovské stanice a pomohl i místní lesácký traktor.

V Dukelské ulici v obci Doudleby nad Orlicí zlikvidovali hasiči požár kontejneru na papír, na místě byli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Doudleby nad Orlicí. Požár se podařilo rychle uhasit místní jednotce, ta také provedla závěrečný úklid a odvezla odpad na sběrný dvůr.

Škoda, která požárem vznikla, byla předběžně vyčíslena asi na 12 tisíc korun. Vedle stojící kontejner se podařilo před požárem uchránit. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování.