Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální jednotka z centrální hradecké stanice vyjela do části Svinary, aby zachránila muže a dva psy z ostrůvku na řece Orlici. Místo se nacházelo nedaleko svinarského mostu, osoba se zvířaty se nemohla dostat zpět na břeh kvůli silnému vodnímu proudu.

Hasiči spustili na řeku gumový člun s dvoučlennou posádkou, kvůli proudu v řece museli provést také jištění z břehu pomocí plovoucího lana. Hasiči muže i se zvířaty na ostrůvku vyzvedli a na raftu jej dopravili zpět na souš, všichni byli v pořádku.

K požáru nízkonapěťového rozvaděče v rozvodně obchodního centra v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči. Rozvodnu tvořila samostatná místnost, požár byl během několika minut zlikvidován.

Výše škody bude teprve stanovena, příčinou vzniku události byla technická závada. Poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům na centrální stanici a JSDH Malšova Lhota a Třebeš.

V Husově ulici zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hořice u dopravní nehody osobního a nákladního auta. Nikdo nebyl zraněn. U nákladního vozidla došlo k proražení nádrže, hasiči nádrž provizorně ucpali a velitel zásahu si povolal na místo události technický kontejner z centrální stanice Hradec Králové, aby mohli na místě naftu z nádrže přečerpat.

Kapalinu, která se dostala na komunikaci, zasypaly jednotky sorbentem a likvidovaly.