Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální jednotka z hradecké centrály byla přivolána k dopravní nehodě osobního vozidla, které prorazilo zábradlí na Malšovickém mostě a spadlo na komunikaci vedoucí pod ním. Vozidlo skončilo převrácené na střechu, řidič zůstal uvnitř, protože měl zaklíněnou ruku.

Hasiči osobu vyprostili a předali ji do péče ZZS. Jednotka se dále postarala o zabezpečení vozidla, uniklé provozní kapaliny zasypala sorbentem, přetočila automobil zpět na kola, zajistila úklid vozovky a předala místo zásahu policistům, kteří nehodu vyšetřují.

Profesionální jednotka z centrální hradecké stanice vyjela do části Svinary, aby zachránila muže a dva psy z ostrůvku na řece Orlici. Místo se nacházelo nedaleko svinarského mostu, osoba se zvířaty se nemohla dostat zpět na břeh kvůli silnému vodnímu proudu.

Hasiči spustili na řeku gumový člun s dvoučlennou posádkou, kvůli proudu v řece museli provést také jištění z břehu pomocí plovoucího lana. Hasiči muže i se zvířaty na ostrůvku vyzvedli a na raftu jej dopravili zpět na souš, všichni byli v pořádku.

K požáru nízkonapěťového rozvaděče v rozvodně obchodního centra v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči. Rozvodnu tvořila samostatná místnost, požár byl během několika minut zlikvidován.

Výše škody bude teprve stanovena, příčinou vzniku události byla technická závada. Poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům na centrální stanici a JSDH Malšova Lhota a Třebeš.