Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V Dukelské ulici v obci Doudleby nad Orlicí zlikvidovali hasiči požár kontejneru na papír, na místě byli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Doudleby nad Orlicí. Požár se podařilo rychle uhasit místní jednotce, ta také provedla závěrečný úklid a odvezla odpad na sběrný dvůr.

Škoda, která požárem vznikla, byla předběžně vyčíslena asi na 12 tisíc korun. Vedle stojící kontejner se podařilo před požárem uchránit. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování.

V katastru obce Potštejn došlo ke střetu osobního a nákladního vozidla, na místo jeli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí. Při nehodě byli tři lidé zraněni, byli v péči ZZS a hasiči pomáhali záchranářům s ošetřováním.

Dále se jednotky postaraly o zajištění místa události, na vozidlech byla provedena protipožární opatření a musela být omezena také doprava, protože komunikace byla po určitou dobu neprůjezdná. Následně pomohli hasiči s naložením osobního vozu na odtah, nákladní automobil odjel po vlastní ose.

Profesionální jednotka z hradecké centrály byla přivolána k dopravní nehodě osobního vozidla, které prorazilo zábradlí na Malšovickém mostě a spadlo na komunikaci vedoucí pod ním. Vozidlo skončilo převrácené na střechu, řidič zůstal uvnitř, protože měl zaklíněnou ruku.

Hasiči osobu vyprostili a předali ji do péče ZZS. Jednotka se dále postarala o zabezpečení vozidla, uniklé provozní kapaliny zasypala sorbentem, přetočila automobil zpět na kola, zajistila úklid vozovky a předala místo zásahu policistům, kteří nehodu vyšetřují.