Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na křižovatce dvou pozemních komunikací u obce Záměl na Rychnovsku došlo ke střetu nákladního a osobního vozidla. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou. Jedna osoba byla po nehodě zraněná a skončila v péči Zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a na žádost policie osobní automobil přesunuli mimo vozovku tak, aby byla silnice v místě nehody průjezdná. Z automobilů unikali provozní kapaliny, které hasiči zachytili do jímacích nádob.

Na silnici č. 298 u Opočna zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Opočna u dopravní nehody nákladního vozidla, které se převrátilo na bok, a náklad z něj se vysypal. Když se dostali hasiči na místo nehody, řidič byl mimo vozidlo, posléze jej převezli záchranáři do nemocnice.

Jednotky zabezpečily místo události, u vozidla došlo k úniku pohonných hmot. Hasiči dále zajistili vozidlo protipožárními patřeními a odpojili akumulátor. Po zadokumentování nehody policisty bylo vozidlo zvednuto zpět na kola a hasiči se postarali o celkový úklid.

Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru v domě v ulici Dr. A. Hejny v obci Úpice. Během pár minut měli hasiči požár zlikvidován, v přízemí bytového domu hořela sedací souprava. Za vznikem události stála hra dětí, naštěstí však nebyly napáchány velké škody.

Uchráněny byly hodnoty ve výši asi 4 milionů korun, škoda byla vyčíslena asi na 5 tisíc korun. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice a Havlovice. Při události nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Na Palackého náměstí v Kostelci nad Orlicí vyjížděli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí, byl zde nahlášen požár elektrického rozvaděče na budově.

Při příjezdu hasičů již k plamennému hoření nedocházelo, jednotky spolupracovaly na místě s elektrikářem. Vyšetřovatel hasičů zjistil, že došlo k požáru přívodu k venkovnímu rozvaděči na fasádě domu, škoda byla vyčíslena na asi 30 tisíc korun.