Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Do Běloveské ulice spěchali profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda. V bytovém domě byl nahlášen požár v jednom z bytů. V kuchyni došlo k požáru myčky na nádobí, hasiči měli situaci brzy pod kontrolou. Příčinou byla technická závada na elektrickém kabelu.

Hasiči museli rozebrat kuchyňskou linku, aby odhalili případná skrytá ohniska. Škoda, kterou požár napáchal, byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun. Uchráněné hodnoty představovaly částku asi 1,1 milionu korun. Při události nebyl nikdo zraněn.

Profesionálním a dobrovolným hasičům byl vyhlášen poplach kvůli nahlášenému požáru v domě v ulici U Studénky v Nové Pace. Podle oznámení mělo hořet v jednom z bytů a z oken šel kouř. Průzkumem hasiči zjistili, že se jednalo o požár sušičky na houby a ovoce. Požár se podařilo uhasit před příjezdem jednotek, sušičku dali majitelé na balkon.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada na zařízení. Požár poškodil nejen samotný spotřebič ale také zdi a balkonové dveře. Škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty přesahující jeden milion korun.

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Černilova odstraňovali následky dopravní nehody osobního vozidla a motocyklu v Českém Meziříčí. Při nehodě byly celkem tři osoby zraněny, z toho dvě cestovaly na motorce.

Hasiči asistovali záchranářům při poskytování první pomoci, na místo přiletěl také vrtulník LZS. Hasiči dále zajistili místo nehody, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a pomáhali s řízením dopravy.