Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na silnici č. 321 z Častolovic na Solnici se stala v křižovatce se silnicí na obec Synkov-Slemeno dopravní nehoda dvou osobních vozidel. Na místo nehody vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí.

Dvě osoby skončily v péči zdravotnických záchranářů. Jednotky zajistily místo události, odstranily jedno z vozidel, které překáželo v provozu, a hasiči se také postarali o úklid vozovky. Místo zásahu si převzali policisté.

Profesionální hasiči z hradecké centrály likvidovali požár osobního automobilu ve Vachkově ulici. Vozidlo na LPG hořelo v motorovém prostoru, kabina auta byla zasažena jen částečně. Požár dostali hasiči během pár minut pod kontrolu.

Podařilo se jim před požárem uchránit vedlejší vozidla, což představuje hodnotu ve výši asi 100 tisíc korun. Příčnou vzniku požáru byla technická závada přívodu paliva, škoda na zasaženém vozidel byla vyčíslena asi na 8 tisíc korun.

Do katastru části Bernartice – Křenov spěchali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka ze Žacléře. Stala se zde dopravní nehoda dvou osobních aut. Jedna osoba byla předána do péče zdravotnických záchranářů, další byla ponechána na místě.

Jednotky zabezpečily místo události, provedly opatření proti vzniku požáru a odpojily akumulátory. Uniklé provozní náplně byly zasypány sorbentem a hasiči se postarali také o úklid vozovky. Místo zásahu bylo následně předáno policistům.