Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolné jednotky z Jívky a Radvanic odstraňovali následky dopravní nehody, kdy zůstaly po průjezdu traktoru se zemědělským zařízením vyvrácené sloupy telekomunikačního vedení a vozovka tak byla obtížně průjezdná, pro nákladní vozy pak vůbec.

Vyvrácené sloupy se zároveň opíraly o elektrické vedení. Na místě zasahovali hasiči spolu s techniky telekomunikací. Sloupy provizorně opravili tak, aby byla komunikace bezpečně průjezdná.

V Kladské ulici v části Trutnov-Poříčí došlo k dopravní nehodě osobního vozidla, které sjelo do řeky. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Trutnova. Nehoda se obešla bez zranění, ale vozidlo poškodilo zábradlí na mostě.

Došlo také k drobnému úniku pohonných hmot, přičemž k poškození životního prostředí nedošlo. Hasiči pak pomohli odtahové firmě s vyproštěním vozidla a postavením zpět na kola. Místo nehody si poté převzali policisté.

Nahlášené pálení biologického odpadu se v Hradci Králové zvrtlo v požár objektu. Profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolné jednotky z Malšovy Lhoty a Malšovic zasahovali v ulici Rozkvět Míru. Pálení se ohlašovateli vymklo z rukou a požár se pak rozšířil na blízký objekt garáže, u kterého začala hořet střecha a podhled.

Jednotky dostaly požár rychle pod kontrolu, na dohled zůstala na místě zásahu místní jednotka z Malšovic. Požár způsobil škodu asi 5 tisíc korun. Příčinou bylo nedbalostní jednání.

Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují vyjeli společně s profesionálními hasiči z Jaroměře k dopravní nehodě osobního automobilu mezi obcemi Nahořany a Městec na Náchodsku. Po nárazu osobního vozidla do stromu zůstala v autě jedna zraněná osoba.

Hasiči naložili zraněnou osobu na nosítka a předali zdravotnické záchranné službě. Hasiči zajistily vozidlo proti požáru. Po dobu zásahu byla silnice zcela uzavřena.

Profesionální hasiči z Hořic a dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad, Miletína, Hořic a Dubence byli odpoledne přivoláni k požáru střechy rodinného domu v ulici Palackého v Miletíně.

Jednotky požár přístavku hasily pomocí vysokotlaku za postupného rozebírání střešní konstrukce. Škoda byla odhadnuta na 10 tis. Kč, uchráněné hodnoty jsou v přibližné hodnotě 2 mil. Kč. Požár vznikl pravděpodobně nedbalostí při sváření pokládané lepenky.