Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V části Holín – Horní Lochov zasahovali profesionální hasiči z Jičína. Stala se zde dopravní nehoda osobního vozidla. Automobil skončil mimo komunikaci asi tři metry pod cestou. Hasiči museli jednu zraněnou osobu z vozidla vyprostit.

Po celou dobu byl pacient při vědomí a s hasiči komunikoval. Poté předala jednotka zraněnou osobu záchranářům. Na havarovaném voze provedla opatření proti vzniku požáru a odpojila akumulátor.

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolné jednotky z Jívky a Radvanic odstraňovali následky dopravní nehody, kdy zůstaly po průjezdu traktoru se zemědělským zařízením vyvrácené sloupy telekomunikačního vedení a vozovka tak byla obtížně průjezdná, pro nákladní vozy pak vůbec.

Vyvrácené sloupy se zároveň opíraly o elektrické vedení. Na místě zasahovali hasiči spolu s techniky telekomunikací. Sloupy provizorně opravili tak, aby byla komunikace bezpečně průjezdná.

V Kladské ulici v části Trutnov-Poříčí došlo k dopravní nehodě osobního vozidla, které sjelo do řeky. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Trutnova. Nehoda se obešla bez zranění, ale vozidlo poškodilo zábradlí na mostě.

Došlo také k drobnému úniku pohonných hmot, přičemž k poškození životního prostředí nedošlo. Hasiči pak pomohli odtahové firmě s vyproštěním vozidla a postavením zpět na kola. Místo nehody si poté převzali policisté.