Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Z bytového domu v ulici Pod Skalkou v Úpici vycházel z okna dým a nebylo možné se na obyvatele dozvonit. Na místo vyjelo hned několik jednotek hasičů, ale průzkumem místa bylo zjištěno, že se jedná jen o připálené maso na plotně. Požár byl uhašen pomocí hasicího přístroje před příjezdem jednotek, hasiči pak objekt odvětrali pomocí ventilátoru.

Byt poté ještě pro jistotu zkontrolovali pomocí termokamery, ale žádná skrytá ohniska odhalena nebyla. Požár se obešel beze škody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice a Havlovic.

Na silničním okruhu v Hradci Králové došlo v Okružní ulici k požáru dodávky. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice. Dodávka začala hořet v motorovém prostoru. Požár se podařilo zahasit ještě před příjezdem jednotky, hasiči pak místo vzniku hoření dohasili.

Škoda byla vyčíslena asi na 10 tisíc korun, díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši 40 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada.

V Mírové ulici v Dobrušce došlo k dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky. Při nehodě došlo ke zranění motorkáře. Hasiči pomohli záchranářům s jeho zajištěním a poté pomohli s transportem osoby do vrtulníku letecké záchranné služby.

Jednotka zároveň zajistila havarované dopravní prostředky a uniklé provozní náplně zasypala sorpčním materiálem. Po došetření nehody ze strany policie provedli hasiči úklid komunikace.

Profesionální hasiči z Vrchlabí zasahovali u dopravní nehody v části Hořejší Vrchlabí. Došlo zde ke střetu dvou vozidel, přičemž došlo ke zranění osoby. Komunikace byla po dobu zásahu neprůjezdná.

Hasiči provedli protipožární opatření na havarovaných vozech a zajistili unikající provozní náplně. Po došetření nehody ze strany policie odstranila jednotka havarované vozy do jednoho jízdního pruhu tak, aby byla komunikace alespoň částečně průjezdná.

Hasiči z centrální stanice vyjížděli k dopravní nehodě, která se stala na třídě Karla IV. v centru Hradce Králové. Došlo zde ke střetu dodávky a osobního automobilu. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, jednu museli hasiči dokonce z havarovaného vozu vyprostit.

Jednotka poté zajistila odstranění vozidel z komunikace, neboť nehoda se stala přímo v křižovatce a začínaly se tvořit kolony čekajících vozidel. Na závěr provedli hasiči úklid místa nehody.