Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Následky nehody čtyř vozidel odstraňovali profesionální i dobrovolní hasiči z Hořic a také podnikoví hasiči z ČEPRO Cerekvice. K nehodě došlo na komunikaci I/35 u Milovic. Střetly se zde dvě dodávky, jeden osobní vůz a jeden nákladní automobil.

Hasiči provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sorpčním materiálem. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, do péče si ji převzali záchranáři. Po zadokumentování mohli hasiči naložit havarované vozy na odtah a uklidit komunikaci.

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly u požáru technologického zařízení v jednom z průmyslových objektů v obci Libáň. Událost se obešla bez zranění, všichni zaměstnanci stihli halu opustit. Hasiči museli provést ve spolupráci se zaměstnanci firmy demontáž zařízení.

Nakonec předali místo události technikovi a všichni pracovníci se mohli vrátit zpět na pracoviště, vyjma výrobní linky, která hořela. Na místě působil hasičský vyšetřovatel příčin požárů, který se bude událostí nadále zabývat. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dále dobrovolní hasiči z Markvartic, Kopidlna a Libáně.

V Kotyzově ulici v Kostelci nad Orlicí došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí. Nehoda se obešla bez zranění, ale došlo zde k úniku provozních náplní. Hasiči po svém příjezdu místo zajistili a na havarovaných vozech provedli protipožární opatření.

Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Komunikace byla po dobu zásahu neprůjezdná, a tak řídili hasiči dopravu a usměrňovali ji přes boční ulice. Jednotky nakonec pomohly s naložením vozidel na odtah a zajistily úklid vozovky.