Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z centrální stanice v Hradci Králové zasahovali u dopravní nehody ve Střelecké ulici na křižovatce s Rašínovou třídou. Stala se zde dopravní nehoda dvou osobních vozidel a jedné dodávky.

Ve vozech cestovalo celkem sedm osob, z toho dvě utrpěly zranění a další tři převezli záchranáři k vyšetření. Nehoda měla také dva dětské účastníky, kteří dostali od hasičů za svou statečnost plyšové dráčky Záchranáčky. Jednotka místo nehody zajistila a provedla protipožární opatření, uniklé provozní náplně pak zasypala sorpčním materiálem.

Neobvyklý planý poplach zažili v nočních hodinách profesionální hasiči z obou hradeckých stanic. Na krajské operační a informační středisko nahlásil oznamovatel, že prostor okolo hradeckého nádraží je zakouřený.

Po příjezdu na místo a provedení průzkumu hasiči žádné známky hoření nenašli, ale naopak zjistili, že se jednalo pouze o roztápění parní lokomotivy. Jednotky se tak mohly v klidu vrátit zpět na své stanice.

V Jičínské ulici ve Volanově na silnici I/16 se stala dopravní nehoda jednoho osobního automobilu. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova. Automobil skončil po nehodě na boku mimo komunikaci, kde narazil do mostku a poškodil plot rodinného domu.

Osoba z vozidla se nacházela již mimo automobil. Hasiči zajistili místo události, provedli opatření proti vzniku požáru a odpojili akumulátor. Zraněnou osobu převezli záchranáři do nemocnice.

U dopravní nehody v části Horní Malá Úpa zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci a havarovalo do potoka. Hasiči pomohli s ošetřením jedné zraněné osoby a poté začali s vyproštěním vozidla.

Po dobu vyprošťovacích prací musela být komunikace zcela uzavřena. Asi po dvou hodinách od nahlášení události se podařilo jednotkám vůz z vody vytáhnout.